Bridal

Вирусот ја одложи венчавката на докторите: „Ние можеме да чекаме, болните не“

Доменико на својот Фејсбук профил сподели фотографија од него и неговата свршеница каде, носејќи заштитни костуми, маски и очила, тие разменуваат бакнежи.

Двајца лекари кои работеле во болница во Пуглиа морале да ја одложат долго планираната венчавка поради корона вирусот.

Доменико и Силвија, заедно 10 години, мораа да ја одложат свадбата поради пандемија на вирусот корона. Заедно работат во болница во Пуглиа и деновиве, поради целодневна работа, едвај можат да се видат еден со друг, пренесува La Repubblica.

– Секој слободен момент се обидуваме да го искористиме за дружење. Сакаме сето тоа да заврши што е можно поскоро и да можеме да се вратиме на нашите животи. Веќе ги закажавме датумот и локацијата на свадбата, а оваа пандемија нè спречи да планираме да ја крунисаме нашата љубов со највисок чин – рекоа верениците.

Доменико на својот Фејсбук профил сподели фотографија од него и неговата свршеница каде, облечени во заштитни костуми, маски и очила, разменуваат бакнежи.

Покрај фотографијата, тој напиша:

„Секоја битка е полесна ако сте двајца. Нашата љубов е посилна од сè. Те сакам“.

Иако овие вереници деновиве се во тешка состојба, тие не се откажуваат од своите пациенти. Тие ја сакаат својата работа и го даваат последниот атом на моќ за да ги спасат животите на заразените.

– Ние се бориме и не се откажуваме. Нашата надеж е дека ќе успееме да го уништиме овој невидлив непријател и дека еден ден сите ќе бидеме обединети како порано. А, што се однесува до нашата свадба, може да почека. Нашата љубов е само посилна, а кога ќе излеземе од ова, нè чека вистинска прослава – рече Силвија, докторка во болницата во Пуглиа.

Напиши коментар