Дестинации

ЗАЧЕКОРЕТЕ ВО “SEA DOG’S STORYBOOK” ХОТЕЛОТ во УМЕА, ШВЕДСКА

Ахој, мили мои! Што имаме тука?

Во поморскиот град Умеа, Стора Хотелет беше прибежиште за солените морски кучиња од 1895 година.

Потоа, Мисијата на поморците го изгради најстариот хотел во градот и наскоро членовите на високото општество се измешаа со морнарите за време на одморот.

За да ја прослават прогласеноста на Умеа како Европска престолнина на културата во 2015 година, на овие историски ископувања им беше даден целосен шмек и шарм.

Шестте категории на соби се направени според вкусот на морнарите и додадени се декоративни елементи – лустер направен од јаже и плексиглас, што наликува на дел од бродот и античка научна бродска опрема во изложбениот салон – сето тоа го претставува поранешниот живот на хотелот.

Просториите за суеверие, иако се компактни, имаат луксузни кревети, инспирирани од кабините на бродот, додека поголемите апартмани се повеќе како што би очекувале да бидат кабините на горната палуба на луксузен брод (иако постар).

Супер-кул ресторан, именуван по првиот менаџер на хотелот, Готард Зетерберг, служи јадења со имињата на другите пристаништа низ целиот свет.

Напиши коментар