← НАЗАД НА БОЗА

Храна која може да ја замени четката за заби

Храна која може да ја замени четката за заби
1443 Читања

Сигурно многу пати досега сте се нашле во ситуација кога ви притребало четкичка за заби, а да не сте во можност да ја користите. Одредена храна може да ви помогне да ги исчистите остатоците од усната шуплина.

Основната хигиена бара четкање на забите по секој оброк, и ние не сме во можност секогаш да ги исчистиме забите после јадење.

Доколку би грицкале одредено овошје и зеленчук, ќе донесе лачење на плунка која ќе придонесе и ќе ги уништи бактериите и ги одржава забите чисти и здрави.

Јаболката е позната како природен чистач на забите, бидејќи содржи фосфор, калциум и флуорид. Таа исто така може да послужи и да грицкате свеж морков или целер.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk