Art & Crafts

Лек за непослушната коса

Немојте да бидете измамени од големите имиња, реклами и различни шампони украсени со висока цена, туку побарајте тип на шампон кој е наменет за длабинско чистење.

Откако ќе и ставите шампон на косата, прекријте ја косата со сок од лимон. Оставете сокот да делува неколку минути и потоа добро измијте ја косата. Лимонот нема да направи непријатно да мириса косата, туку ќе направи да изгледа совршено чиста.

Додадете сода бикарбона во вашиот шампон за длабинско чистење на косата и измијте ја косата како и обично. После миењето нанесете регенератор.

Напиши коментар