← НАЗАД НА БОЗА

Лошите навики во исхраната се формираат во детството

Лошите навики во исхраната се формираат во детството
933 Читања

На пример, родителите би требало да размислат за исхраната на детето помеѓу главниот оброк и ужината и на децата да понудат здрава храна како што е овошјето, зеленчукот, јогуртот со ниски протеини и масти.

“Нестле” студијата ја започна 2002 година, и во нејзе биле вклучени повеќе од 3.200 деца. Тоа е најголемата сеопфатна студија за исхраната и навиките на децата на предучилишна возраст во Америка. За само шест години бројот на дебели деца ќе се зголеми двојно.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk