← НАЗАД НА БОЗА

Можат ли стриите да исчезнат ?

Можат ли стриите да исчезнат ?
1855 Читања

Не може точно да се дефинира зошто стриите кај некои луѓе се појавуваат, но знаеме дека причината лежи во генетиката и природната реакција на кожата на пребрзо истегнување, а може да биде и последица од делување на хормонот кортизол присутен во некои креми, лосиони, гелови, но само ако неконтролирано и предолго се применува кај одредени болести на кожата.

За жал стриите не можат во целост да бидат отстранети. Но, постојат третмани, кои можат значајно да ги намалат и да се подобри изгледот на кожата. До сега, најдобар резултат дава пиксел на радиофреквенции во врска со третманот на ЛПГ стрии , каде што веќе после 3-4 третмани стриите избледуваат. Се спроведуваат и ласерски третмани и мезотерапија. Нерешлив проблем е губењето на пигментот на стриите.

Еден коментар → “Можат ли стриите да исчезнат ?”


  1. emilija

    6 годинаи пред

    moze li da znam kade da se obratam za takov tretman protiv striite i kolku ke me cini vi blagodaram 🙂

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk