← НАЗАД НА БОЗА

Уништете го стресот на работа со билки

Уништете го стресот на работа со билки
1396 Читања

Истражувачите откриле дека присуството на билки во саксија во канцеларија го намалува уморот, стресот, сувото грло, главоболката, кашлица и сувата кожа на работникот според една студија иницирана од психологот експертот за животна средина Tina Bringslimark ангажирала научници од норвешкиот универзитет за природни науки и универзитето во Шведска.

Резултатите покажале дека доколку има повеќе зеленило во канцеларијата, ги смалува болестите на вработените. Објаснување е дека билките и микроорганизмите во почвата се добри во отстранување на нестабилни органски соединенија кои можат да влијаат на здравјето.

Собните билки се особено корисни во канцелариите каде што нема прозорци, советуваат научниците од државниот универзитет во Вашингтон.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk