Art & Crafts

Како да ги искористите пластичните чашки од јогурт

Ако го сакате јогуртот во сите вкусови, како и другите млечни производи, а покрај тоа сте и еколошки освестени, сигурно повеќе пати сте дошле на идеја, како можете да ги искористите пластичните чашки и во други намени.

Чашки за пикник

Ако сакате со пријателите да одите на некој пикник и поминете неколку часа во природа, немора да купувате пластични чаши, доволно е да ги земете старите чашки од јогурт.

Сад за мраз

Некои пластични садови се одлични за да го ставите мразот во нив.

Сад за накит

Доколку имате многу накит и монистри и едноставно незнаете како да го организирате, идеални се пластичните садови.

Декорации

Пластичнтие чашки украсете ги со шарена хартија или пак докоративни ленти и налепници. Истите можете да ги закачите како декорации или пак во нив да засадите цвеќе.

 

Напиши коментар