Спорт

Комисарова после Сочи ќе остане засекогаш парализирана

„Поради сериозната повреда закрепнувањето на рбетот не е возможно. Според мислењето на специјалистите, Марија ќе може да се движи со помош на специјални помагала“, стои во соопштението на болницата кое го објави Рускиот скијачки сојуз.

По операцијата во Сочи Марија лекувањето го продолжила во Германија каде докторите прават се за да дојде до подобрување на нејзината здравствена состојба.

Голема е веројатноста Марија да остане засекогаш парализирана.

ruskata-olimpijka-komisarova-zasekogash-kje-ostane-paralizirana-174845

Напиши коментар