Спорт

Конфлик на интереси меѓу Бразилската фудбалска федерација и Хјундаи

Бразил е петкратен светски шампион, и на домашен терен ќе се обиде да стигне до шестата титула. Тука има друга игра со која Hyundai на купувачите им нуди стандардна 5-годишна гаранција при купување ново возило, и  ќе ја продолжи гаранцијата за уште една година, ако Бразил ја освои титулата.

Според Бразилската фудбалска федерација, рекламата користи „интелектуална сопственост“ на Бразил, иако во видеото ниту еднаш не се појавува ниту логото на федерацијата, ниту пак било кој бразилски фудбалер.

 

Напиши коментар