Миленичиња

17 најпопуларни раси на мачки за идните сопственици

Да ѝ дадете дом на вашата прва мачка е возбудливо и емоционално искуство. Иако посвојувањето и спасувањето секогаш се препорачуваат, вдомувањето на мачка од засолниште значи дека вашата мачка најверојатно нема да биде чиста сорта.

Ако изберете мачка со педигре да биде дел од вашето семејство, треба да побарате раса што одговара на вашиот карактер и личност. Од најголема важност за новите сопственици на мачки е да ги разгледаат потребите за чешлање на мачката, нивото на енергија, вокалноста, прилагодливоста, љубопитноста, степенот на питомост и изгледот пред да го доведат ова милениче во нивното семејство.

За да ви помогнеме во потрагата, ја составивме оваа информативна галерија од најдобри раси за нови сопственици на мачки. Сепак, важно е да се запамети дека секоја мачка е уникатна и затоа не може сосема да одговара физички и карактерно на нејзината раса. Се разбира, тоа се оние мали разлики што прават сопствениците на мачки толку многу да ги сакаат своите влакнести пријателчиња.

Еве ги 17те раси на мачки кои се совршени за новите сопственици на мачки.

Абисинска
Американска со кратко крзно
Бенгалска
Бирманска
Бурманска
Девон – рекс
Егзотична со кратко крзно
Мејн кун
Норвешка шумска
Ориентална
Персиска
Рагдол
Руска сина
Шкотска со навнатре превиткани уши
Сиамска
Сибирска
Сфинкс

Напиши коментар