Cafe Del Mar

5 јога вежби за побрз МЕТАБОЛИЗАМ: помагаат да се ослободите од вишокот килограми

Ви претставуваме 5 јога асани за забрзување на метаболизмот, подобро варење и како стимул во процесот на слабеење!

Вежбањето јога секој ден има позитивен ефект врз менталното и физичкото здравје, а одредени асани на јога можат да помогнат во забрзувањето на метаболизмот.

Јогата му помага на вашето тело да биде флексибилно и здраво, ја подобрува структурата на кожата, ги стимулира мускулите и обезбедува духовен мир.

Избраните асани на јога (пози) можат да ви помогнат да изгубите вишок тежина и да го подобрите метаболизмот.

Вишокот тежина е знак дека постои нерамнотежа во вашето тело, а јогата помага да се врати рамнотежата во вашето тело – што има позитивен ефект и врз здравјето и физичкиот изглед.

Ви претставуваме 5 јога асани за забрзување на метаболизмот, подобро варење и како стимул во процесот на слабеење.

1. Ustrasana
2. Supta Virasana
3. Sarvangasana
4. Halasana
5. Salabhasana

Напиши коментар