Cafe Del Mar

Ако го правите ова секој ден, внесувате оптимизам и среќа во животот: направете свој дневник на благодарност

Ве очекуваат позитивни настани, ако ја направите следната прекрасна работа!

Негувајте ја благодарноста.

Со тоа што ќе ѝ се заблагодарите на секоја личност која ви прави добро, или едноставно ќе се заблагодарите за сите убави работи во вашиот живот, развивате емпатија и оптимистички пристап кон животот.

Не двоумете се да им дадете до знаење на другите колку ви значи сè што направиле за вас.

Може да се обидете и да водите дневник за благодарност, во кој ќе ги запишете сите позитивни настани и животни случувања.

Слободно можете да му напишете благодарница на лицето што го заслужило тоа, и да ја закачите на видлива табла на работа или да му ја дадете на тоа лице.

Напиши коментар