Art & Crafts

Ги прашавме професионалците: Најдобар трик за примена на ајлајнер

Сите се мачиме со овој дел од шминкањето, а со овој трик совладајте ја пречката наречена eyeliner.

За многумина, ставањето на ајлајнер е еден од најтешките моменти кога станува збор за шминка. Последниот чекор во шминкањето е секогаш уништен со заоблени линии. И покрај вашите напори, а понекогаш и екстремниот пристап, линиите ретко се совршено повлечени од прва.

Па, мејкап артистите знаат помалку бизарен трик, но се чини дека функционира подобро отколку што звучи.

Значи, потребен ви е само ајлајнер и мало огледало кое можете да му го поместите аголот на гледање, може да го користите џебното огледалце што го носите во вашата ташна. Ставете го огледалото на долната табелапониска маса, така што ќе гледате од горе.

Ова ќе ви овозможи да одредите попрецизно каде ја влечете четката, а потоа цврсто соберете ги прстите на нозете и нанесете го ајлајнерот.

Ако се прашувате каква врска имаат нозете… Па, експериментално е утврдено дека кога ги превиткуваме и ги затегнуваме прстите на стапалата, го смируваме остатокот од телото, особено рацете.

Благодарение на фактот дека поставивте огледало на ниска маса, имате подобар преглед на ситуацијата, а овој трик со прстите ви дава и „мирна рака“, и ете ја совршената линија која го обликува окото и им дава на очите заводлив изглед!

Напиши коментар