Art & Crafts

Како да направите торба од маица

Постојат многу начини да направите торба или ранец од маица.

Ќе ви покажеме осум одлични начини да го направите тоа, а вие дури не треба да знаете ниту да шиете за да направите некои од нив!

Сите се стремиме да не користиме пластични кеси за купување во супермаркетите. И покрај тоа што некои од нас компостираат, рециклираат и се обидуваат да го минимизираат отпадот, мораме да признаеме дека ни е тешко да се привикнеме да носиме торба со нас.

Сметаме дека на луѓето им е полесно да користат пластични кеси, кои се поевтини, а некаде и бесплатни, наместо да потрошат пари на торба.

Но, предноста на торбата е што можеме да ја користиме повеќе пати, а не мора да потрошиме мало богатство на неа, можеме да ја направите сами, многу лесно, од маица која не ја носиме.

Погледнете ги упатствата во видеото:

Напиши коментар