Cafe Del Mar

Ледено кафе од кокос наместо десерт

Ако не сакате многу слатко ледено кафе, можете да го елиминирате шеќерот од рецептот.

Кафето ќе биде слатко благодарение на додатоците што ќе ги содржи.

Состојки:

  • 150 мл кафе
  • 50 мл кокосово млеко
  • лажичка сладолед
  • кокосово брашно
  • шлаг

Додадете го кокосовото млеко во ладно кафе и ставете лажичка сладолед. Благодарение на овие мали додатоци кафето ќе има вкус како кокос без додавање калорични сирупи со арома. На крај украсете со шлаг и посипете го со кокосово брашно.

Уживајте!

Напиши коментар