Миленичиња

Лесно исчистете ги влакната од домашните миленичиња: Најефикасни начини за чистење мебел!

Влакната што миленичињата ги оставаат зад себе може да предизвикаат главоболки, но постои решение и за тоа.

Кучињата со долго крзно се особено голем проблем.

Ги прашавме експертите како да го олеснат животот ако имате домашно милениче во станот.

Најдете соодветна четка

Пронајдете соодветна четка за да отстраните што е можно повеќе влакна при четкање. Колку помалку коса оставите на нивното тело, толку помалку ќе се митарат.

Прашајте во продавници кои се специјализирани за домашни миленици кои четки најдобро функционираат за нив.

Редовно капете го вашето куче

Друга работа што може да го намали опаѓањето на влакната е капењето. Масажа на кучето при шампонирање, бидејќи тоа ќе го поттикне губењето на целата непотребните влакна. Покрај отстранување на вишокот на коса, редовното капење на вашето домашно милениче чисти од дополнителна прашина и нечистотија што се акумулира на крзното.

Метод за најефикасно чистење на мебел

Микрофибер крпа е доволна за мебел од дрво и кожа. Може да ја собере целата коса од мебелот наеднаш, но мебелот направен од други материјали е сосема друга приказна кога станува збор за чистење на влакна.

Постојат неколку работи што можат да ви помогнат да ги отстраните влакната од мебелот:

Првото нешто што можете да го пробате се гумени нараквици. Ставете ракавица на рака и поминете преку мебелот. Ова ќе создаде статички електрицитет што ќе направи косата да почне да се лепи на ракавицата.

Втората опција функционира слично, а станува збор за четка за бришење прозорци. Поминете со четка преку мебелот и влакната треба да почнат да се лепат на неа.

Последната опција е валјак што собира коса. Можете да го најдете во секоја продавница за миленичиња. Со вистинскиот валјак, можете да ги соберете и скриените влакна од тешко достапни места на мебелот.

Напиши коментар