Art & Crafts

Магнети од пресувани цвеќиња и смола

Совршено време од годината за собирање и пресување на цвеќиња за зачувување на природната убавина во овие прекрасни магнети од смола.

Една од омилените активности на многумина секое утро е да го зграпчат кафето и да се упатат во градината или на терасата. Во ова време од годината, сите убави цвеќиња се во полн цут.

Сега е време да ги соберете и да ги притиснете во книги за да ги користите за изработка на магнети.

Овие специфични магнети од смола беа направени со употреба на пресувани разни цветови, зеленило и диви цвеќиња. Но, можете да експериментирате и со други растенија.

Напиши коментар