Art & Crafts

Сјајниот летен тренд доаѓа директно од Азија: стаклените нокти морате веднаш да ги пробате!

Многу трендови стигнуваат од Азија, особено од Јужна Кореја, а еден е особено популарен! Во прашање се стаклени нокти, или “glass nails”.

Стаклените нокти делуваат како да се обложени со светкави, скршени стакленца, а можностите се бројни: металик, со светки, разни геометриски облици…Можете да бидете многу шик, се е дозволено.

Иако делува дека е тешко да се направат, во прашање е играње со илузија. За да се постигне тој ефект потребен е целофан.

Најпрво излакирајте ги ноктите во зелена боја, а може најдобро е нокрите да бидат провидни. Откако ќе се исушат ноктите, се нанесува прв слој на провиден лак, па се распоредуваат парчињата целофан, претходно подготвени (најдобро е да се нанесат со пинцета). За да се фиксира уметничкото дело, на крајот се става уште еден слој безбоен лак.

View this post on Instagram

Just two.

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) on

Напиши коментар