Cafe Del Mar

Вотка со ливчиња од рози

Додадете ливчиња од рози од две или три цвеќиња во калап за мраз, покријте ги од половината со вода и замрзнете неколку часа.

Извадете ги замрзнатите коцки мраз од замрзнувачот, пополнете ја втората половина со вода и повторно ставете го калапот за мраз во замрзнувачот.

Ова ќе им овозможи розите да бидат во центарот на вашите коцки мраз.

Ставете 3 или 4 коцки мраз во чаша и додадете вотка над нив.

Послужете со свежи ливчиња од роза.

Напиши коментар