Миленичиња

Жените од целиот свет не ги фрлаат истрошените маскари: Причината ќе ве разнежни!

Совршена помош за малите животни.

Маскарата за трепки, кога ќе се измие и стерилизира, е совршена помош за животните!

Поради оваа причина, организацијата “Wildlife Refuge” од САД, ги поканува сите дами да им испратат истрошени маскари.

Минатиот март, еден од членовите на организацијата објави порака на Фејсбук, во која зборува за тоа колку се корисни маскарите во грижата за дивите животни.

Тие се многу погодни за отстранување на вошки, болви и други штетници.

На својот профил на Инстаграм, организацијата објави неколку фотографии кои ги илустрираат ситуациите кога четката за маскара е многу корисна за нив.

Објавата беше забележана, а над 60.000 жени одговориле со желба да им испратат празни маскари, кои инаку би завршиле во ѓубре.

Напиши коментар