Cafe Del Mar

Зошто летото е најдобро време да започнете да вежбате јога

Колку пати сте погледнале во прекрасните фотографии од девојки на Инстаграм додека изведуваат јога вежби и стојат на рацете или дури и на главата? Колку пати си рековте: „Морам да го пробам ова“?

Вие не сте единствени. Има многу луѓе што ги привлекува јогата со своите невидливи јажиња токму поради оваа можност што ги надминува умот, душата и телото.

Комбинирајќи ги во едно, јогата го негува нашето битие и навистина ни овозможува да се издигнеме над нашите можности. Сепак, како и со сите први чекори, кога станува збор за јогата, може да биде тешко.

Во оваа прилика, ние сме со вас да ве натераме малку во таа насока и да ве натераме да не се откажувате дури и пред да започнете. Летото е пред нас, а летните месеци се најдобри за потонување во светот на јогата.

Земете длабок здив и поминете ги со нас причините кои ќе ве натераат да започнете да вежбате јога во време на голема жештина.

Како прво, летата имаат најдолги денови и треба да се искористат до максимум.

Имаме на располагање неверојатни 15 часа дневна светлина, кои можеме да ги искористиме за да го релаксираме нашиот дух и тело.

Сосема нов вид на тренинг, релаксација и јога рутина ќе ви овозможи да го пополните денот со квалитетни сегменти.

Како што минуваат летните денови, температурата ќе се искачува и ќе можете повеќе да вежбате, затоа што мускулите се пофлексибилни на повисоки температури отколку на ниски.

Ако навистина сакате да ги предизвикате вашето тело и ум, размислете за поставување јога-душек во вашиот двор.

Во текот на летото имаме многу повеќе енергија да се фокусираме на самите себе.

Со оглед на тоа што деновите стануваат подолги и поминувате сè повеќе и повеќе време на сонце, се зголемува снабдувањето со витамин Д. Како резултат на тоа, вашето тело има повеќе енергија, што е токму она што е потребно за вежбање јога.

Можете да го користите новото енергетско ниво како мотивација за прегрнување на јогата и нејзините предности.

Јогата има корисен ефект врз вашиот ум и ви носи бројни предности.

Јогата е многу ефикасна во намалувањето на нервозата и стресот, како и во елиминацијата на негативните мисли. Покрај тоа, ни овозможува подобра подвижност и ни дава поголема сила да се соочиме со секојдневни предизвици.

Вежбајќи јога, станувате свесни за вашите можности и се појавува желба да ги придвижите истите.

Напиши коментар