Керозин

Cadillac 452C V16

Cadillac V-16 бил топ автомобил на компанијата се додека производството не престанало во 1940 година. Вкупно имало само 4,076 примери изградени од овој модел во текот на единаесет години. Повеќе од шеснаесет биле изградени во една година во 1930-та година пред Големата Депресија навистина да настапи.

Во 1933 година, boxy изгледот од дваесетите години давал основа за остриот изглед во триесетите, со карактеристики како целосно обвиени браници и луксузни решетки фино вметнати во каросеријата. Моделот V16s се карактеризирал со подолго, односно 149-инчно меѓуоскино растојание, уникатна предна маска, поголема хауба и масивни браници. Овие автомобили биле сериски произведувани со името на сопственикот запишано на метална плочка во внатрешноста на автомобилот.

Напиши коментар