Керозин

Deltawing Concept

Креиран од Бен Болби (поранешен шеф на Лола дизајн, поранешен технички директор на Ganassi Racing), DeltaWing е еден од неколкуте предложени шасии за IndyCar 2012. Обликот генерира гравитациона сила без крила или спојлери и би требало да биде имуна на турбуленциите во тесните четвртини. Прикажан бил за прв пат во Чикаго и е доволно сериозен за да ја добие поддршката од Роџер Пенск и Чип Ганаси, а модуларниот Dallara дизајн на крајот ја освои наклонетоста на IndyCar.

Напиши коментар