Керозин

Dragon

Произведувани само во периодот помеѓу 1906 и 1908 година, се верува дека само 250 автомобили биле произведени. Автомобилската компанија “Dragon” го ангажираше Лео Мелановски, кој соработувал со Otto мотор компанијата во Виена, за да го дизајнира својот автомобил. Лео исто така, работел за Panhard-Levassor и Clement-Bayard во Франција и Waltham во САД и бил надзор на производството во Winton. Dragon, исто така, ги побаралa услугите на познатиот тркач Џо Трејси како консултант за инженеринг и тест-возач.

Овој примерок е во сопственост на семејството уште од 1950-тите. Тој е еден од двата преживеани примероци на Марката и е само еден останатите изградени со сите свои оригинални компоненти.

Напиши коментар