Prison brake

Џиновско морско чудовиште живее во езерото Лох Нес? Или е тоа само успешен заговор?

10-те најголеми теории на заговор

Фотографија на чудовишта од Лох Нес

Античката шкотска легенда, раскажува дека во езерото Лох Нес живее џиновско морско чудовиште. Во 1934 година, полковникот Роберт Вилсон, истакнат британски хирург, рече деказабележал нешто крупно што се движи низ водата и успеа да го фотографира.

На фотографијата се гледа долг врат на некакво животно, односно чудовиште, кое се појавува над водата. Оваа слика во следните неколку децении се сметаше за најрелевантен доказ за постоење на некакво чудно животно во езерото Лох Нес. Ова траеше се до 1994 година , кога Кристијан Спурлинг, непосредно пред неговата смрт во 90-та година призна дека бил дел од овој успешен заговор заедно со д-р Вилсон и дека заедно ја создале веќе познатата фотографија.

Напиши коментар