Керозин

Ferrari Celeritas – концепт кој ве остава без здив

Многу дизајнери ја покажуваат својата креативна слобода на концепт- автомобилите, а таков е случајот и со Алдо Шурманп, од Институтот за применетот дизајн во Торино, со неговиот концепот под името Ferrari Celeritas.

Шурмановото идејно решение за овој двосед значително се разликува од другите концепти поврзани со компанијата од Маранело, а со својот изглед потстетува на моделите на Formula 1 од 50-тите и 60-тите години на минатиот век.

Ferrari Celeritas е “правен” за милионери желни за идеалниот спој на брзина и изглед, кој што пружа неверојатно чувство кога возачот ќе се најде позади воланот на оваа ѕверка.

 

Напиши коментар