← НАЗАД НА БОЗА

Хрватска ќе ја добие најубавата патека во светот на Формула 1?

Хрватска ќе ја добие најубавата патека во светот на Формула 1?
1130 Читања

Постапката за проектот на Формула 1 во Хрватска, напредува бавно, но сигурно, а во  моментот се наоѓа во фаза на решавање бирократски прашања.

“Ги испративме главните планови на комисијата за безбедност на ФИА, која треба да каже дали е се во согласност со правилата, потоа да ни издаде одобрение. Кога ќе го добиеме тоа, да го наречеме градежна дозвола, започнуваме со градење“, изјавил Зринко Грегурек, хрватот кој е член на ФИА и прв човек на овој проект.

Најпознатиот архитект на патеките на Формула 1, Херман Тилке, ја проектираше патеката во Бистра, Хрватска, за која изјавил дека ќе биде поубава и од убавицата во Абу Даби. Изградбата би требало да започне наредната пролет.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk