Керозин

Најскапиот автомобил во светот

Maybach Exelero беше прв пат претставен од страна на Германскиот производител на автомобили Maybach во 2005 година. Овој двосед автомобил се вели дека е најбрзиот направен досега во светот, со максимална брзина од 351 километри на час. Цената на овој луксузен автомобил е 8.000.000 американски долари.

Напиши коментар