Prison brake

Откриена e планета слична на Земјата

10те најважни откритија на “National Geographic” во 2011 година

10. Откриена e планета слична на Земјата

Новата планета е пронајдена на околу 36 светлосни години од Земјата и би можела да биде еден од најсличните на Земјата – доколку има доволно облаците. Откривањето на оваа планета беше 10-та најчитана вест на страната на National Geographic во 2011 година.

Напиши коментар