Prison brake

5-те најважни настани во 2011-та година! Оставката на Мубарак!

Оставката на Хосни Мубарак

Хосни Мубарак беше четвртиот Претседател на Египет, а беше на власт од 1981 година до 2011 година. Стана Претседателот на Египет во 1975 година, после убиството на тогашниот Претседател Енвер Ел Садат на 14 октомври 1981 година. Мубарак беше соборен по 18 дена демонстрации за време на револуцијата во 2011 година, кога на 11 февруари Заменик претседателот Сулејмани Омар изјави дека Мубарак поднесе оставка на позицијата Претседател.

Напиши коментар