Prison brake

5-те најважни настани во 2011-та година! Земјотресот и цунамито во Јапонија

Цунами во Јапонија

На 12 март 2011 година, Јапонија беше погодена од катастрофален земјотрес кој предизвика немилосрден цунами на брегот на овој остров. Ова елементарна непогода претставува еден од најголемите земјотреси во поновата историја, збриша десетици илјади згради и уништи се што му “стоеше“ на патот.

Според проценките, земјотресот и цунамито предизвика штета од 300 милијарди долари и повеќе од 18.000 луѓе ги загубија своите животи.

 

Напиши коментар