Prison brake

Барак Обама – моќен човек на денешницата

Најмоќните луѓе во светот

Барак Обама

Претседателот на САД е најмоќниот човек во светот, иако неговата популарност значително се намали откако беше избран на таа функција. И покрај фактот што тој не успеа да ја извлече Америка од рецесија, сепак според Forbs, Барак е најмоќниот човек бидејќи е Претседател на најголемата и најдинамичната економија во светот, командант на најсмртоносната војска на планетата и, неофицијално, лидер на слободниот свет.

Напиши коментар