Керозин

Bertone Jaguar B99

Токму во моментот кога Jaguar се откажал од стилот на дизајнирање седани, по кој се придржувал скоро 60 години, Bertone предложил повторно да се врати назад, од што произлегол овој концепт прикажан во Женева, како предложена насока за дизајнирање на Jaguar 3-сериите. Како што се испоставува, Италијанците прават ретро Jaguar подобро од Jaguar. Имало дури и втора верзија со сплитери, спојлери, задни крила и сл. Јагуар учтиво ги одбил.

Напиши коментар