Prison brake

Човекот е виновен за исчезнувањето на убавините на природата

Чуда на природата на кои им се заканува исчезнување

Тропската шума Тахуаману

Ова место е живеалиште на преубави папагали, јагуари, оцелоти и џиновски видри. Величенствените шуми на Перу се исто така важен извор на махагони, но незаконското сечење значително влијае на екосистемот.

Напиши коментар