Prison brake

Да го запознаеме подобро Марс

9 највисоки планини во Сончевиот Систем

5. Аскреус Монс, Марс – 15 километри

Аскреус Монс е втората највисока планина на Марс. Има 480 километри во дијаметар и височина од 15 километри. Ова е уште една планина со низок профил и наклонот на падините е во просек 7 степени.

Напиши коментар