Prison brake

Дали и бионикот ќе биде дел од иднината?

10 пронајдоци кои луѓе со нетрпение чекаат да бидат достапни

4. Бионик

Бионик претставува механички систем кој функционира како жив организам или некои негови индивидуални делови.

Дали е ова возможно? Да. Оваа технологија се развива веќе многу години, и иако се уште е во рана фаза, сепак се применува. Наједноставниот примери на технолошките бионик се “мачкините очи”, во медицината се вештачкото срце и кохлеарните импланти.

Напиши коментар