Prison brake

Двојно паѓање со авион, но сепак сите преживеале

10 приказни за луѓе кои за влакно ја избегнале смртта

Во јануари 2002 година, пилотот Џастин Киркбриџ заедно со своите пријатели Лери и Томи полетал за да ги разгледаат карпестите планини, но нивниот авион се срушил и паднал на еден одрон. Лери ја скршил ногата, Том останал без свест, а Џастин поминал со најмали повреди. Џастин се обидел да побара помош, па дури кога почнала да паѓа ноќта тој успеал да воспостави врска и да се јави од својот мобилен.

Но, веднаш по тоа се случил и вториот пад. Се одронила карпа која паднала врз авионот и го бутнала длабоко во шумата. За среќа мобилниот телефон сеуште имал сигнал, па помошта успеала да ги најде и да ги спаси.

Напиши коментар