Prison brake

Екваторскиот гребен на Сатурн

9 највисоки планини во Сончевиот Систем

3. Екваториски гребен, Сатурновата месечина Лапетус – 20 километри

Сместен во темната хемисфера, сателит што е трет по големина на планетата Сатурн, Лапетус, Екваторскиот гребен се протега по должината на центаралната хемисфера со некои изолирани врвови кои имаат висина од 20 километри. Екваторискиот гребен беше откриена од Касини 31 во декември 2004 година.

Напиши коментар