Керозин

Ferrari F70

За разлика од природно аспирираниот V-12 мотор од Enzo и F50, последниот збор е дека F70 ќе се напојува со твин-турбо V-8 мотор како што се гледа во моделот F40. Само моторот на F70 со директно инјектирање ќе ја користи најновата технологија која ги елиминира пречките во турбо полначот, да се постигнат 670-700 КС со одлична потрошувачка на гориво (како за Ferari) и ниски емисии на гасови (хибриден мотор не е компактен за F70, заради додавањето на тежина). F70 треба да достигне 100 км/ч за помалку од 3 секунди. Максимална брзина од над 370 км/ч е постигната со низа на активни аеродинамични карактеристики.

Напиши коментар