Prison brake

Хилари Клинтон – жена која знае како да ги исполни своите цели

Најмоќните жени во светот за 2011 година

Хилари Клинтон

Како државен секретар на САД Хилари Клинтон (63 години) веќе две години по ред добива високи оценки за подобрување на политичките интересите на САД во странство, за поддржување на женските прашања, како и за поставувањето на развојот на образованието на прво место на агендата на надворешната политика. Сепак, поради порблемите на Блискиот Исток и документите кои беа објавени од страна на Викиликс, малку е веројатно дека може да се смета за сериозен кандидира за претседателските избори.

Напиши коментар