Prison brake

Христос ќе се врати на земјата – уште едно погрешно предвидување

Пропуштени “можности“ за крајот на светот

Вилијам Бранхам 1977 година

Уште еден влијателен американски пророк. Проповедникот на Пентакосталната Црква, Вилијам Бранхам започна лечење со помош на верата, мотив кој денес е многу честа тема во филмови за пророците – измамници. Во февруари 1963 година тој објави дека ангелите му го објасниле значењето на седумте печати во книгата “Откровение на Јован“ и дека Христос ќе се врати на Земјата во 1977 година. Бранхам не го “виде“ крајот на светот – за него крајот на светот пристигнаа на Божиќ 1965 година , кога почина од повредите здобиени сообраќајна незгода.

Напиши коментар