Керозин

Хусарија е новото име на првиот полски суперавтомобил

Конечно се е познато – првиот автомобил од полската работилница Аринера ќе се вика „Хусарија„. Името е позајмено од полскиот, легендарен хусар од 16-ти век.

Овој автомобил го привлече вниманието на јавноста со својот атрактивен изглед, на кој беа потрошени 14 месеци напорна работа.

Доколку се тече според плановите овој автомобил ќе започне да се произведува во 2013 година, и најпрво ќе бидат произведени 33 примероци. Цената на овој автомобил ќе изнесува 150.000 долари.

 

Напиши коментар