Prison brake

Кое е значењето на бројот 666?

Пропуштени “можности“ за крајот на светот

Лондон 1666 година

Во христијанската традиција, 666 е “бројот на ѓаволот”. Не е ни чудо што Европејците биле многу загрижени, кога се приближувала 1666 години. Дополнителна загриженост била покрената поради болеста “чума“ која во 1665 однела стотици илјади животи. А, кога на 02 септември 1666 година за само неколку часа на Лондон се раширил пожар, во којшто за неколку дена изгореле 13.000 згради, многумина веруваа дека доаѓа крајот на светот. Сепак, тоа не се случи.

Напиши коментар