Prison brake

Кои се најпознатите диктатори на сите времиња? Нормално, еден од нив Хитлер

Адолф Хитлер

Во своето издание на 7 мај 1945 година весникот “Times”, изјави: “Ако е навистина мртов, надежта на голем дел од човештвото е постигната.

Ретко кога толку многу милиони луѓе ја посакувале смртта на еден човек. Иако ќе бидат потребни години за да се согледаат размерите и сите ужаси од владеењето на Третиот рајх на Хитлер, веќе во пролетта 1945 години, додека Американците и нивните сојузници се приближуваа кон Берлин, беше јасно дека уништувањето на Хитлер ќе биде неопходно за да се заврши светската војна.

Хитлер на крајот го поштеди светот од неговото судење за воени злосторства со тоа што се самоуби. Ретко во историјата, ваков монструозен човек има владеено со една голема нација”, пишуваше тој ден “Times”.

 

Напиши коментар