Prison brake

Мало езеро но сместено во најголемите височини

Највисоките езера во светот

1.  Ојос дел Саладо, Аргентина (6.390 метри надморска височина)

Во подножјето на највисокиот вулкан во светот, на 6.390 метри надморска височина, се наоѓа еден мал базен кој има кратер околу 100 метри во дијаметар и длабочина од 5-10 метри.

Напиши коментар