Prison brake

Највисокиот видиковец

Највисоките градби во светот

Највисокиот видиковец

Финансискиот центар во Шангај, со 492 метри е највисоката зграда во Кина и трета највисока во светот. На три спрата, почнувајќи од стотиот спрат, на височина од 474 метри постои видиковец. Стаклените ѕидови им овозможуваат на посетителите за влезница која чини околу 25$ да ги видат прометните улици на Пудонг областа.

Напиши коментар