Prison brake

Некогаш гигант, а сега рушевина

Највисоките напуштени згради во светот

4. Зградата ПакБела, Сан Франциско – 26 ката, 133 метри

Оваа зграда е по се изгледа и највисоката напуштена зграда во Сан Франциско, а една од 10-те во светот. Изградена е во 1925-та година, а се користела како седиште на компанијата “Пацифички телефон и телеграф”.

По распадот на компанијата, зградата е продадена на инвеститорот Вилијам Мини Саливен за 118 милиони долари.

Иако новата градежна дозвола за оваа зграда е добиена, со цел да се обнови, сепак обновата не е започната.

Напиши коментар