Prison brake

Остров на кој има само еден жител

Места со само еден жител

Steep Holm, Англија

Steep Holm е англиски остров кој се наоѓа во каналот Бристол. Тој има површина од околу 20 хектари и според последниот попис само еден граѓанин.

 

Напиши коментар