Prison brake

Пад во пеколот!

10 приказни за луѓе кои за влакно ја избегнале смртта

Чудата се случуваат! Дали мислевте дека  е можно некој да падне во вулкан и да преживее?

Во 1992 година, холивудската екипа која ја снимала ерупцијата на вулканот Килауа на Хаваите падна на запалената планина. Екипата паднала во кратер длабок 45 метри на само неколку метри од лавата, а пеколното окружување испуштало милиони отровни гасови.

Двајца од нив успеале да стигнат до работ на карпата по 27 часа, и тргнале да бараат помош за третиот челн кој заради повредите не можел самиот да се искачи до врвот од излезот.

Напиши коментар